Viborg-virksomheden AC Hydraulic har gennem årene kunnet mærke, at salget har været stigende inden for løfteudstyr til det tunge landbrugsmateriel. Derfor har firmaet valgt at udvikle et program af løfteudstyr, der er tilpasset til landbruget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lars Storgaard, der er markedschef i AC Hydraulic, fortæller, at den største af hjulløfterne, WT 1500, kan klare en vægt på 1.500 kg, en dækhøjde på 2.300 millimeter og en dækbredde på 1.100 millimeter.

- I forvejen havde vi WT 1000-modellen, men den var efterhånden blevet for lille til de helt store maskiner, så vi besluttede at udvikle en større udgave. Og den blev klar til fremvisning på Agromek i 2009, siger Lars Storgaard.

Bestillingerne på den nye WT 1500 blev til Lars Storgaards overraskelse langt flere, end han havde regnet med.

- Selvom det var krisetid, solgte vi rigtig godt på messen. Vi havde kun forventet at sælge nogle få stykker, fortæller han.

Salget ligger nu på et stabilt niveau, og det er Lars Storgaard godt tilfreds med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Donkrafte til landbruget

De stadig tungere landbrugsmaskiner kræver kraftigere donkrafte med større løftehøjde. Til det formål har AC Hydraulic udviklet en lufthydraulisk donkraft med en grundhøjde på 36 centimeter. Den kan løfte 25 ton 86 centimeter i vejret.

- Vi kan godt mærke, at der er blevet længere fra jorden og op til bunden af maskinerne, så vi må hele tiden sørge for at lave donkrafte, der er med i udviklingen, siger Lars Storgaard.

AC Hydraulic har derfor en regel om at komme med et nyt produkt hvert år. Desuden oplever virksomheden, at der kommer flere og flere kunder, som efterspørger specielle løsninger.

- Det betyder, at vores produktion i højere grad end tidligere arbejder med mindre serier, der til gengæld er mere specialiserede. Det stiller store krav til fleksibiliteten blandt medarbejderne, uddyber Lars Storgaard.

Til servicemontøren

Han viser en serie håndhydrauliske donkrafte frem, hvor FJ 40-modellen på 43 kg er særligt efterspurgt af servicemontørerne til at have liggende i bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en sammenklappelig kombidonkraft af saksetypen, der løfter fire ton på saksen og fem ton på cylinderen, forklarer Lars Storgaard.

For dem, der foretrækker at lade en kompressor klare løftearbejdet, har AC Hydraulic en række bærbare, lufthydrauliske donkrafte. Med en vægt på kun 28 kg tager B25/2 modellen op til 25 ton i stiv arm.

- Med en værktøjskasse i den ene hånd og donkraften i den anden har montøren fin balance i kroppen. Donkraftens håndtag er udformet, så det også fungerer som kørestang og manøvreventil, uddyber Lars Storgaard.

Udover løfteudstyr fremstiller AC Hydraulic også pressere, og virksomheden laver alle dele selv på nær plasthjul og plasthåndtag. Produktionsapparatet består i vid udstrækning af robotter, laserskæremaskiner og avancerede CNC-bearbejdningsanlæg.

Udviklede populær kran

Medarbejderstaben er på 100 ansatte, og 80 procent af produktionen eksporteres - primært til Nordeuropa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden blev grundlagt i 1958 af smedemester Anker Christensen, der udviklede en værksteds- og lastvognskran. Kranen blev populær, og hans firmaet fik navnet AC Kraner.

Selvom virksomheden for mange år siden blev omdøbt til AC Hydraulic, hænger det gamle navn AC Kraner fortsat ved mange steder.