Erik Gert Jensen fra Gørløse i Nordsjælland synes, at det vil være fornuftigt at omlægge EU's landbrugsstøtte, så den vil gå til nogle af de fattige lande i Syd- og Østeuropa.

- Vi kan sagtens klare os uden støtte, bare vi får tid til omstillingen, for det er utrygheden og omstillingen, der ikke er sjov, siger han til dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ti procent af indtægten til Erik Gert Jensens bedrift kommer fra EU-tilskud, og det betyder selvfølgelig noget på bundlinjen.

- Hvis støtten forsvinder, vil jeg lægge nogle ting om og gøre det på en anden måde. Og nogle af dem, jeg betaler til, vil nok få mindre for deres jord, siger han.

- Men ligesom i andre virksomheder vil det betyde utryghed for medarbejderne, for de ved godt, at det kan gå ud over lønkronerne. Jeg har fire elever, og det vil ikke være sjovt at gå ned til to, men jeg vil sagtens kunne drive forretningen videre, det er ikke noget problem, siger Erik Gert Jensen.

- Jeg vil sagtens kunne klare mig, hvis støtteordningerne bliver afskaffet. Jeg tror at markedet vil rette sig og at priserne på landbrugsvarer vil afspejle, hvad det koster at producere dem, siger han til dr.dk.