Den ældste og største danskeejede landbrugskoncern i udlandet, Axzon, vil sikre ejerne en exitmulighed og kapital til investering i Rusland. Det skriver Dagbladet Børsen.

Axzon ejer både Poldanor i Polen og Danosha i Ukraine samt to slagterivirksomheder, og administrerende direktør og medejer Tom Axelgaard oplyser, at tidhorisonten for en børsnotering er omkring et år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mener, at vi har nået en størrelse og en styrke, der gør det relevant, og vi har en dokumenteret positiv historie, der får os til at tro på en positiv børsentre, siger direktøren til Børsen og fortsætter:

- Vi har en loyal ejerkreds, og jeg tror ikke, at nogle vil helt ud af selskabet, men det kan være, at nogle vil veksle en del af deres investering til noget mere "sødmefuldt", og jeg kan da heller ikke afvise, at nogle har brug for at hente kapital ud til deres landbrug eller andre virksomheder i Danmark.

Tom Axelgaard venter i år en omsætning på en milliard kroner og et resultat både før og efter skat på over 100 millioner kroner.