Skyhøje priser på foder tvinger nu flere af Danmarks svineproducenter til at skære ned på produktionen, oplyser DR Midt & Vest.

Radioen har talt med Martin og Kent Skaanning, der driver én af Danmarks største svinefarme i Hemmet ved Tarm og normalt producerer 30.000 slagtesvin om året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu drosler de ifølge DR ned til kun 10.000 slagtesvin og fyrer samtidig seks medarbejdere. Det er en trediedel af de ansatte.

Ifølge Martin og Kent Skaanning er foderpriserne så høje, at det giver dem et underskud på 100 kroner at fede en gris op og sende den til slagtning i Danmark.

- På et tidspunkt løber antallet af 100 krone-sedler op, og derfor gælder det om at få stoppet den underskudsforretning hurtigst muligt, siger Kent Skaanning til DR.

Ifølge Kent Skaanning skal noteringen på svin til slagtning helt op på 13- 4 kroner, hvis der skal være økonommi i slagtesvineproduktionen.

Kent Skaanning sadler i stedet om og skærer den normale årsproduktion på 30.000 slagtesvin ned til kun 10.000 svin og eksporterer i stedet de 20.000 som smågrise. Dermed kommer hans eksport ifølge DR op på 50.000 smågrise om året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kent Skaanning mener, at flere andre svineproducenter har gjort eller vil gøre det samme.

- Så vi vil nok opleve en noget lavere produktion af slagtesvin i Danmark i 2011, siger han til DR.