Lyt til artiklen:

Højdekrav giver 8.000 ekstra grisetransporter

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Nye dyrevelfærdsregler med krav til loftshøjde i grisetransporter med grise under 40 kilo vil betyde 8.000 ekstra transporter om året. Det siger brancheorganisationen ITD til Jyllands-Posten.

De 15 millioner smågrise, der årligt eksporteres, kan som det er nu køres i 22.000 transporter. Men med de nye regler vil der skulle køres 4.000 ekstra lastbiler ud med grise, og de samme 4.000 lastbiler retur tomme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ITD henviser desuden til forskning fra Aarhus Universitet, som af Fødevarestyrelsen er blevet bedt undersøge den loftshøjde som er nødvendig, for at overholde EU's krav.

NNF er glade for højdekrav i grisetransporter

Se også:

NNF er glade for højdekrav i grisetransporter

Forskerne udstyrede lastbiler med måleudstyr, videokameraer og forskellige etagehøjder. Konklusionen var "Blandt de undersøgte etagehøjder og under de givne forhold fandtes kun sporadiske og ubetydelige effekter af etagehøjde på de valgte indikatorer for ventilation og naturlige bevægelser".

De valgte indikatorer var at der skal være god ventilation over dyrene, og at dyrenes naturlige bevægelser under ingen omstændigheder må begrænses.

Også Danske Svineproducenter har kritiseret højdekravet. Blandt andet med henvisning til undersøgelsen fra Aarhus Universitet.

Svineproducenter: Nye transportkrav på forkert grundlag

Se også:

Svineproducenter: Nye transportkrav på forkert grundlag