"Hvorfor vente flere år med at redde millioner af grise, når det kan gøres nu?"

Sådan spørger Dyrenes Beskyttelse i en ny kampagne mod at mange smågrise dør i dansk svineproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I ni måneder har Dyrenes Beskyttelse ventet på, at ministrene vil gribe ind og hjælpe de 25.000 pattegrise, der hver dag dør i den danske svineproduktion. Endnu er intet sket, og foreningen opfordrer derfor til, at ministrene dropper syltekrukkerne og fremskynder processen, hedder det i en pressemeddelelse fra foreningen.

Som et led i kampagnen har Dyrenes Beskyttelse iværksat en løbende optælling af døde smågrise på foreningens hjemmeside, indtil situationen ændres.

- Mens vi venter på, at politikerne får gjort noget ved pattegrisedødeligheden, fortsætter avlen og den industrielle svineproduktion som tidligere. Der dør fortsat 25.000 grise om dagen. Hvis sagen får lov at blive syltet i justitsministerens arbejdsgruppe, vil der fra dags dato være mere end 12 millioner pattegrise, der er døde, mens ministrene ventede. Grise, hvoraf rigtig mange ifølge forskerne lider voldsomt, før de dør, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Det er baggrunden for, at foreningen er begyndt at tælle de døde grise på foreningens hjemmeside.

- Vi håber, det kun bliver nødvendigt at tælle til april, fordi ministrene kommer med et samlet udspil til, hvordan der effektivt kan gøres noget ved den uacceptable danske verdensrekord i døde pattegrise, siger direktøren.