Der er for mange søer, som aldrig når frem til slagtning, men i stedet aflives eller dør ude i besætningerne. I udsendelsen ”Jagten på det gode soliv” besøger LandTV Horskærgård for at se, hvordan sodødeligheden i den moderne smågriseproduktion kan reduceres.

Her har man nedbragt sodødeligheden fra 18 til under 10 procent på 15 måneder. Ud over at holde liv i flere af de løsgående søer har Horskærgård samtidigt forbedret en række andre produktionsresultater, hvilket samlet har givet en bedre driftsøkonomi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målrettet samarbejdsindsats

Videncenter for Svineproduktion vil reducere sodødeligheden med en fjerdedel frem til år 2013. Til at vise vejen igangsatte man i 2007 et EU-støttet demonstrationsprojekt, SoLiv, i 17 udvalgte besætninger, deriblandt Horskærgård ved Odder.

Projektet har vist, at sodødeligheden i den moderne smågriseproduktion kan reduceres ved en målrettet samarbejdsindsats fra rådgivere, driftsleder og ansatte.

I udsendelsen ”Jagten på det gode soliv” ser LandTV på, hvad man gjorde anderledes på Horskærgård.

Flere billeder fra udsendelsen kan ses på LandTV’s facebookgruppe. Udsendelsen har tv-premiere tirsdag den 21. september, kl. 21.00, på Kanal Østjylland. Øvrige sendetidspunkter på ses på lf.dk.

Du kan se udsendelsen her

Artiklen fortsætter efter annoncen