Det Økologiske Råd har valgt civilingeniør ph.d. Bo Normander til ny formand. Han har i en årrække arbejdet ved Danmarks Miljøundersøgelser og blandt andet været ansvarlig for den danske miljøtilstandsrapport - senest Natur & Miljø 2009.

- Jeg er superglad for at blive valgt som formand for Det Økologiske Råd. Det giver mig en fantastisk mulighed for at kombinere mit engagement for miljøpolitik med min faglige baggrund, udtaler Bo Normander efter valget på det konstituerende bestyrelsesmøde. En enig bestyrelse står bag valget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bo Normander afløser Christian Ege, der har været formand siden 2003. Christian Ege fortsætter som sekretariatsleder med den daglige ledelse af rådets arbejde. De to vil fremover deles om at repræsentere rådet udadtil.

Bo Normander vil gerne styrke rådets arbejde med natur, landbrug og biodiversitet.

- Noget af det, vi skal gøre i Danmark, er drastisk at sænke kvælstofudslippet fra landbruget herunder fordampning af ammoniak fra husdyrene. Den store kvælstofbelastning er med til at forarme vores natur, hvor mange af de naturligt hjemmehørende plantearter er afhængige af et lavt kvælstofniveau. De bliver fortrængt af brændenælder og andre, som elsker kvælstof, siger Bo Normander.