Det kombinerede computer- og rollespil Fremtidens Landbrug vandt torsdag EU's CAP Communication Awards 2014 i Bruxelles.

Spillet er produceret af Det Økologiske Råd i samarbejde med forskere fra Københavns og Aarhus Universiteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det henvender sig til unge på gymnasier og landbrugsskoler og handler om sammenhængen mellem landbrug, miljø og politik.

- Vi er utroligt glade og stolte over, at vores spil er blevet kåret som det bedste eksempel på innovativ formidling af landbrugspolitiske emner, siger projektleder for spillet Ulla Skovsbøl, som torsdag modtog prisen i Bruxelles på vegne af Det Økologiske Råd.

- Vi har allerede spillet med flere hundrede gymnasie- og landbrugsskoleelever, mens vi testede spillet. Og det har været utroligt spændende at se, hvordan rollespilskonceptet får dem til at gå op i et nørdet emne som landbrugspolitik med liv og sjæl. Nu glæder vi os til at få spillet ud i hele landet, siger hun.

Fire personer

Fremtidens Landbrug bliver spillet i grupper á fire, hvor hver enkelt elev skal identificere sig enten med landmanden Michael Storgård, med miljøaktivist Sofie Røllike, direktør i agroindustrien Asger Hartkorn eller borgmester Pernille Middelhede.

De fire er udpeget til at være rådgivende udvalg for den danske regering og EU. Understøttet af et computerprogram skal de forhandle sig frem til anbefalinger om fremtidens brug af kunstgødning og pesticider, udbredelsen af energiafgrøder og naturarealer samt om, hvor mange husdyr vi skal have ud i det fri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spillet Fremtidens Landbrug er en del af et større projekt, støttet af Veluxfonden, hvor Det Økologiske Råd har udviklet bæredygtige fremtidsscenarier for dansk landbrug sammen med forskere fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet og Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.