I nogenlunde enslydende pressemeddelelser har DLG og Danish Agro orienteret om deres engagement i videreførelse af aktiviteterne i Aarhusegnens andel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det hedder heri blandt andet:

"Efter drøftelser mellem DLG?s og Danish Agro?s (DA) ledelser, besluttede DLG og DA at tilbyde Aahusegnens Andel (AAA) en overtagelse og efterfølgende sammenlægning med DLG og DA/DLA i et konsortium (herefter konsortiet).

De bærende elementer i sammenlægningsplanerne er, at der ved en sammenlægning kan realiseres en stor rationalisering i form af lavere omkostninger. Analyser viser et samlet rationaliseringspotentiale på kr. 100 mio. årligt. Ligeledes vægtede det meget tungt, at man ved en overtagelse kunne medvirke til at forhindre, at Aarhusegnens landmandskunder og selskabets lånegivere ville lide direkte tab i Aarhusegnen.

En overtagelse, som følger ovennævnte plan, er intensivt drøftet med Konkurrencestyrelsen samt AAA?s hovedlångivere. Der vil i de kommende dage blive arbejdet intensivt med at søge aftalen godkendt af Konkurrencestyrelsen, hvilket er en forudsætning for, at aftalen kan gennemføres.

Galten-anlægget til Danish Agro

Selskabets underskud for 2009 er p.t. estimeret til 230 mio. kr. Der må herudover forventes yderligere driftstab i perioden, indtil den forventede samkøring med konsortiets aktiviteter er på plads. De nærmere forhold for AAA-kunder og andelshavernes tilknytning til køberkonsortiets virksomheder skal ligeledes afklares i den kommende tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den eksakte fordeling af fysiske anlæg mellem køberkonsortiet afventer ligeledes en afgørelse fra Konkurrencestyrelsen.

Udgangspunktet er den, at DLG primært overtager en række planteavlsrelaterede anlæg samt datterselskaberne Axel Toft Food A/S, der forarbejder vegetabilske landbrugsråvarer og mineral- og vitaminfabrikken Nutrio A/S.

Derudover er der lagt op til, at Danish Agro blandt andet overtager det store anlæg i Galten inklusiv foderfabrikken samt aktiviteterne på Århus havn", skriver DLG og Danish Agro i deres nogenlunde enslydende pressemeddelelser.