Evald Vestergaard, der er formand for Økologisk Landsforening, mener, at omstilling af landbruget til leverandør af energi, natur og højere kvalitetsfødevarer kræver et stærk samarbejde i det nye ministerhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En offensiv politik og investeringer i den omstilling kræver både vision og mod hos de nye ministre. Grøn Vækst planen gør det absolut ikke alene. Landbruget må have de rammer, så landmændene kan bruge deres viden og ekspertise til at investere i de rigtige teknologier, siger Evald Vestergaard.

Bygger videre

Økologisk Landsforening hilser den nye fødevareminister Henrik Høegh, velkommen, og håber, at han bygger videre på den aktive økologipolitik, som Eva Kjer Hansen stod for.

- Henrik Høegh var en af de første topledere i dansk landbrug, der viste interesse og støtte til det, vi økologiske landmænd havde gang i, og vi håber, at Henriks dybe rødder i landbruget og landbrugets organisationer giver ham både faglig indsigt og en god håndfuld dilemmaer, fortsætter Evald Vestergaard.

Han hilser også Karen Elleman Jensen velkommen som miljøminister og håber, at et tværministerielt samarbejde om Grøn Vækst kan gøre miljøministeriet til en mere central aktør.

- Miljøministeren har et enestående chance for at bryde Miljøministeriet ud af sin nuværende underdrejede og defensive rolle i landbruget og blive en aktiv og magtfuld medspiller i den omstilling, som landbruget skal igennem, siger Evald Vestergaard.