Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, er nu parat til at slække på tidsplanen i Grøn Vækst for at komme landbruget i møde. Det skriver Altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Grøn Vækst blev det besluttet, at kvælstofudvaskningen skal reduceres med 19.000 ton årligt i 2015 for at kunne leve op til EU's vandrammedirektiv. Men nu er Eyvind Vesselbo parat til at udskyde noget af indsatsen til efter 2015.

Vi skal diskutere, om man kan implementere direktivet på en mere fleksibel måde, så man ikke så strikt overholder de tidsgrænser, der ligger. Det kan være, at der skal bruges mere effektive virkemidler, men at det så tager to år mere at nå målene, siger Vesselbo til Altinget.dk og understreger, at målet om at reducere 19.000 ton står fast.

- Det er vigtigt for Venstre, at vi har et landbrug, der er konkurrencedygtigt, og som kan fungere og udvikle sig. Derfor skal vi selvfølgelig lytte til, hvad landbruget siger, og se, om det ikke kan gøres på en lidt anden måde, tilføjer han.

S: Et vanvittigt forslag

Hos Socialdemokraterne er man målløse over Vesselbos udmelding.

- Det er en rigtig dårlig ide. Vesselbo har helt misforstået, hvad miljøet har brug for i dette land. De 19.000 ton er i forvejen helt utilstrækkeligt, så at begynde at lempe vil være helt vanvittigt, siger partiets miljøordfører, Mette Gjerskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun erkender, at landmændene omkring Limfjorden skal levere en meget markant reduktion, men hun mener, at kravene er realistiske og frem for alt nødvendige.

- Limfjorden er enormt belastet, så der er virkelig brug for en særlig indsats. Vi er i Socialdemokraterne rigtig glade for landbrugserhvervet, men det er ikke ensbetydende med, at landbruget får carte blanche til at forurene vores søer og fjorde. Der skal gøres noget ved kvælstof-udledningen. Det kan ikke diskuteres, siger hun til Altinget.dk.