Investering i en ordentlig afpudser er alfa og omega for at danne grundlaget for en optimal frøhøst, påpeger bedriften Frihedslund.

I flotte omgivelser med Tissø i baggrunden ligger bedriften Frihedslund nord for Høng, hvor frøgræsmarkerne strækker sig i de kuperet bakker omkring ejendommen. De grønne frøgræsmarker er pænt afpudset inden vinter, hvor græsserne står klar til at modtage kulde og frost, inden der skal hives det mest optimale ud af planterne i kommende frøsæson. Og det er bestemt ikke et tilfælde, at markerne står knivskarpe inden vinteren sætter sit præg på bedriften.

- En ordentlig afpudsning er ligeså vigtigt som et ordentligt såbed til eksempelvis hveden, siger Frank Thulsted, driftsleder for bedriften, som foruden 600 hektar planteavl med raps, hvede, rug og vårbyg samt frøgræs også tæller 1070 søer med produktion af 43.000 smågrise om året. I markplanen består frøgræsset af 70 hektar med tre forskellige sorter.

- Vi dyrker almindelig rajgræs, hundegræs samt krybende hvene, og arealet er cirka ligeligt fordelt mellem de tre græstyper, siger Frank Thulsted

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind