Rotorklipper, slagleklipper eller måske skiveslåmaskine. Vi bringer her et overblik over nogle af de typer og mærker, du kan få på markedet netop nu.

Der er lang tid til, at frøgræsmarkerne skal afpudses. Men det er her op til foråret, at du skal vælge den afpudsningsstrategi, som passer til netop din bedrift. Det er nu, du skal tage beslutning, om din afpudsningsstrategi er god nok, eller om den der skal ændres. Det er vigtigt at få styr på, inden vækstsæsonen begynder. For når vækstsæsonen begynder får du ikke tid til at tage beslutningen og den rettidige omhu, der følger med.

I 2016 foretog Seges en Farmtest af afpudsere. Farmtest 142 hedder den, og i den så man blandt andet på effekten af tre forskellige typer afpudsere: Rotorklipperen, slagleklipperen samt skiveslåmaskine (disc-skårlæggeren).

De forskellige afpudsninger blev foretaget i efteråret 2016. Der blev dømt på findeling og spredning af afpudsningerne, og det var tydeligt, at slagleklipperen var bedst til at fordele det afpudsede materiale.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind