Fra syv hektar jord leverer økologisk Amagerbrug friske grønsager til restauranter og kvalitetsbevidste københavnere.

En lille af sky af jord former sig bag traktoren, da fræseren løfter de øverste centimeter af jorden i den række, der senere skal blive et grønsagsbed. Da traktoren er nået til enden af rækken, hopper Marc Seerup Hansen ud af kabinen for at se, om fræseren har gjort sit arbejde ordentligt.

- Vi kører med fræseren øverligt i en dybde på 2-3 centimeter, når vi anlægger grønsags- og urtebedene, og hvor det er nødvendigt, løfter vi jorden med en spredegreb, siger han.

Sammen med sin kone Neel Seerup Hansen ejer og driver han bedriften Seerupgaard på Amager nær Store Magleby, der består af syv hektar jord dyrket med alt fra grønsager og krydderurter til solsikker samt kløvergræsblandinger.

[...]

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind