Coop-medlemmer har investeret 81.855 kroner i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Det sker via Coop Crowdfunding og formålet er at opkøbe jord og landbrugsejendomme, som skal omlægges til økologisk produktion, skriver Organictoday.dk.

- For første gang er det lykkes at samle landbrugs-, natur- og forbrugerinteresse om et fælles formål. Den forrygende start er meget positiv og lover godt for fremtiden, siger projektleder Nicolai Jæpelt, Coop Crowdfunding.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet sker i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening, der har etableret fonden.

På opfordring

Coops samarbejdet om Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er kommet i stand på opfordring fra lokale formænd for butikker i Coop og brugsforeningerne. En af formændene er Bent R. Nielsen, Kvickly Stenløse.

- Det er da fantastisk at alle vi småsparere kan være med til at starte projekter op, der både er godt for klimaet, grundvandet, mindske brugen af pesticider samt skaffe os forbrugere flere sunde fødevarer, siger Bent R. Nielsen.

I hele jordbrugsfonden er der frem til nu i alt samlet omkring 22 millioner kroner ind.

Som Coop-medlem er det muligt at købe en aktie på enten 1000, 500 eller 250 kroner. Donationen udløser et certifikat, der dokumenterer støtten. Hvis man giver 25.000 kroner eller mere, får man stemmeret ved en årlig generalforsamling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salget af aktier begyndte 18. december og varer frem til og med 31. januar 2018.