Lyt til artiklen:

DLG og Danish Agro forlader også Økologisk Landsforening

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Flere store landbrugsorganisationer og grovvareselskaber forlader Økologisk Landsforening. I dag forlader grovvareselskaberne DLG og Danish Agro også landsforeningen på bagrund af et visionsoplæg, skriver Landbrugsavisen.

Udmeldingen kommer umiddelbart i kølvandet på, at Friland under Danish Crown og Arla også har meldt sig ud af Økologisk Landsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ni danske organisationer udgav tilbage i november sidste år rapporten "Fra foder til føde II", der er en opfølger til rapporten, "Fra foder til føde", der blev offentliggjort i 2020.

Det er visionerne i denne rapport, der er årsagen for udmeldingerne, lyder begrundelsen fra Friland, Arla, DLG og Danish Agro.

Ifølge oplægget skal antallet af slagtegrise og malkekøer frem mod 2040 reduceres kraftigt.

Da de ni organisationer, herunder Økologisk Landsforening, udsendte rapporten sidste år, udtalte forperson i landsforeningen, Louise Køster:

- Vi er ni grønne organisationer, der ønsker at udvikle og fremtidssikre dansk landbrug. Det betyder, at vi skal dyrke langt mindre foder, spise mere plantebaseret, give dyrene en helt ny og vigtig rolle samt lægge landbruget om, så det dyrkes efter økologiske principper. I den proces står vi 100 procent bag økologerne, men også alle de landmænd, der ønsker at omlægge deres landbrug, sagde Louise Køster, der er forperson i Økologisk Landsforening.

Ni organisationer udpensler grønne 2040-visioner for landbruget i ny rapport

Se også:

Ni organisationer udpensler grønne 2040-visioner for landbruget i ny rapport