Endnu en ny dansk landbrugsmesse er under planlægning i Danmark. Tanken er, at messen, der får navnet FarmerTech, skal være målrettet leverandører af udstyr til husdyrbrug, korn og foderstoffer, rådgivning og service samt energi. Når den åbner i 2016, kolliderer den med NutriFair i Fredericia.

- Landbrugsmessen FarmerTech får sin premiere den 19.-20. januar 2016 i MCH Messecenter Herning, siger Allan Pedersen, direktør for Danske Landbrugsmaskinfabrikanter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hen over sommeren har vi undersøgt interessen for en ny landbrugsmesse, og vi har mødt stor interesse og fået mange positive tilkendegivelser. Derfor arbejder vi nu videre med et nyt udstillingskoncept, hvor der er fokus på innovation, viden og netværk, siger Allan Pedersen.

Overlap

Men hos arrangørerne af landbrugsmessen NutriFair i Fredericia, er man umiddelbart ikke begejstrede for FarmerTech's placering i 2016-kalenderen, nemlig på nogenlunde samme dage som NutriFair.

- Det er vigtigt at understrege, at det er branchen, der har dikteret den termin, hvor NutriFair ligger, og hvor den nu har ligget i tre år. Udstillerne har været glade for NutriFairs placering i kalenderen, så alt tyder på, at den i 2016 vil komme til at foregå 20.-21. januar, siger projektleder Peter Sunesen, NutriFair.

NutriFair foregår næste gang 22.-23. januar 2014.

Opbakning

Maskinfabrikanterne vil arrangere FarmerTech i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, og derudover har arrangørerne ifølge Allan Pedersen fået opbakning fra Videncentret for Landbrug, Agro Business Park, AgroTech, kvægavlsorganisationen Viking Danmark samt andre partnere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når der går lidt over to år, før FarmerTech får sin premiere skyldes det, at den skal ligge i de vintre, hvor der ikke er Agromek, som finder sted i slutningen af november i lige år. Næste gang i 2014.

- Vi kan ikke nå at få etableret en helt ny landbrugsmesse til januar 2014 med det indhold, som vi ønsker. Derfor har vi valgt allerede nu at arbejde frem mod premieren i 2016, siger Allan Pedersen.