For MI er det altid spændende og lærerigt at komme i marken og demonstrere såteknik. Det gælder både, når der køres demo direkte ved slutbrugere og når MI bliver inviteret i marken af en landboforening, skriver MI i en pressemeddelelse.

- Derfor var det for MI ganske naturligt, da VKST inviterede, at vi skulle deltage i sådemoen med flere såkombinationer, skriver MI.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bednar Omega 6000 FL vises for første gang til offentlig demo.

I foråret 2019 så man på Sydsjælland for første gang en stor gul såmaskine. Bednar Omega 6000 FL har allerede været over flere hektar hos danske landmænd, og MI har fået flere gode tilbagemeldinger om maskinens kunnen.

- Vi har rigtig travlt med intro-demoer rundt ved interesserede kunder, men vi skal selvfølgelig med på VKSTs sådemo med denne nye såmaskine, som er udviklet i tæt samarbejde med danske landmænd, siger salgskonsulent ved MI med ansvar for østlige øer, Anders Filsø.

Bednar AlfaDrill er en minisåmaskine, som netop er monteret på den Omega, der turnerer rundt på Sydsjælland og fungerer som frøsåmaskine. MI udtaler, at ekstraudstyr som dette blandt andet er et godt eksempel på, at den store tjekkiske maskinproducent Bednar er lydhør overfor de danske landmænds ønsker og behov, skriver MI.

Nyt Kuhn rotorharvesæt

MI har gennem tiderne været meget kendt for de stærke Kuhn rotorsåsæt, som kan leveres med både mekaniske- og pneumatiske såmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For et par år siden introducerede Kuhn nogle nye serier af rotorharver, som tilbydes i meget kraftigere dimensioner end hidtil. I dag tilbydes den fire meter Kuhn rotorharve, med navnet HR 4040, til traktorer med op til 320 pto-hk. Dette opnås via oliekøling af gearkasserne ? et system, som Kuhn har stor erfaring med fra deres populære og særdeles kraftige jordfræsere. Nye features på rotorharverne er samtidig blevet introduceret, blandt andet Isobus, hydraulisk justering af arbejdsdybde og planerplankens position.

Samtidig med introen af nye rotorharver, har den store franske maskinproducent Kuhn også sendt nye luftsåmaskiner på markedet. Her i Danmark er den nye Venta 4030, med det enormt populære SeedFlex såskær, absolut en bestseller for MI. Maskinen er med Isobus, den er blevet mere brugervenlig i indstillingerne end de tidligere modeller, og designet har også fået et løft.

På VKST's sådemo vil der være mulighed for at nærstudere både den nye HR 4040 rotorharve og den nye Venta 4030 pneumatiske såmaskine, som selvfølgelig er udstyret med gødningsudstyr.

Kuhn TF 1512 fronttank er yderligere en nyhed, som MI ønsker at fremvise. Den nye fronttank fungerer sammen med ovenstående rotorsåsæt som gødningssåmaskine. Den kan også anvendes som frøsåmaskine, eller som ekstra såsædsbeholder, når kapaciteten skal i fokus under etablering af hvede. KuhnTF 1512 er Isobus-konvertibel, der fås frontpakkerhjul og den kan med en overbygning rumme 2.000 liter.

Joystick-styring

Kuhn Espro 6000 RC med stærkt vanedannende joystick-styring

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Blandt bugserede såmaskiner er det helt sikkert seks meter universalsåmaskiner, der er mest populære. Derfor er det også naturligt for MI endnu engang at fremvise den populære ESPRO 6000. Til denne sådemo kommer Kuhn med en Place-udgave, det vil sige med to-delt tank og med gødningsskiver til placering af gødningen. Maskinen kan også omstilles til samsåning. Espro er, med stærkt vanedannende joystick-styring, foragerautomatik og unik hydraulik, blevet en sand klassiker for mange større landbrug og maskinstationer.

Kuhn SH 600 er en ny mini-Venta såmaskine, som er kommet godt på markedet i Danmark sammen med Esproer. Al teknik på SH 600 er hentet fra den populære Venta-familie, de yderst kendte luftsåmaskiner. Denne minisåmaskine bruges som frøsåmaskine på Kuhn Espro og bidrager til en enorm kapacitet og fleksibilitet indenfor etablering af sletgræs, frøgræs, efterafgrøder mv.

- Såteknik er et produktområde, hvor der virkelig er individuelle behov, der skal dækkes, og hvor fleksibilitet, kapacitet og brugervenlighed bliver prioriteret højt. Derfor glæder vi os til at komme i marken, og vise, hvad vi kan indenfor såteknik, siger produktchef ved MI, Per Monk Rasmussen, og tilføjer:

- Vi vil lytte til brugerne, hente inspiration, og bringe de danske ønsker videre til vore leverandører, siger han.

MIs deltagelse i VKSTs sådemo sker i samarbejde med Røstofte Maskiner A/S på Bednar siden og med Karl Mertz A/S på Kuhn siden. Selv demoen foregår på Ny Lellinggård, Markledet 22, 4600 Køge.

Artiklen fortsætter efter annoncen