Automatisk oplæsning:

Business angels skal give agrosektorens iværksættere luft under vingerne

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Farmbrella og Vækstfonden tager på turné fra Nordjylland til Lolland-Falster for at øge interessen for at investere i den danske agrosektor.

Under navnet Investor Tour 2021 rejser netværksplatformen Farmbrella og Vækstfonden fra august til december rundt i til alle dele af Danmark for at skabe opmærksomhed omkring investeringsmulighederne i agrosektoren.

Det skriver Farmbrella og Vækstfonden i en pressemeddelelse.

- Vi skal rundt i hele Danmark og inspirere mange flere fra agrosektoren til at blive business angels, fortæller direktør i Farmbrella Christina Elgaard om turnéen, der begynder med en online introduktion til, hvad det vil sige at investere i startups den 12. august. For skal dansk landbrugs førerposition fastholdes, så kræver det, at agrosektorens startups får økonomisk og faglig støtte i de første svære år.

Vækstfonden arbejder hver dag for at udvælge og udvikle de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af, ved at tilvejebringe risikovillig kapital. Investor Tour 2021 skal medvirke til at tiltrække investorer fra hele landet, så de får øjnene op for, hvordan man får del i det næste væksteventyr, fortæller landbrugsdirektør Lene Gade Hovmøller:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Skal vi skabe vækst i hele Danmark, skal vi også skabe investeringsmuligheder i hele Danmark. Derfor er det også vigtigt, at vi får nye mulige investorer med ombord - fra Hanstholm til Hellerup. I Vækstfonden er vi overbeviste om, at der også findes mange dygtige og nysgerrige investorer i Vandkantsdanmark, og dem vil vi gerne sikre en bedre relation til. Det kan vi med disse lokale investormøder, hvor det er muligt at komme og høre mere fra og om Vækstfonden og de virksomheder, vi hjælper til investeringer. Når der bliver investeret lokalt, er det også med til at skabe vækst og nye arbejdspladser lokalt, forklarer Lene Gade Hovmøller.

Danmarks spydspidser

I Vækstfonden vil man gerne investere i både kapital og viden, og derfor ser Lene Gade Hovmøller samarbejdet med Farmbrella og investor-touren som en god mulighed for at skabe mere interesse for investeringer i landbruget, og forhåbentlig vil initiativet få flere investorer til at melde sig på banen.

- Landbruget er en af Danmarks spydspidser. Det skal det også være i fremtiden. Samtidigt er der en stor transformation i gang i landbruget, der i disse år bliver grønnere, mere bæredygtigt og teknologisk innovativt. Men det kræver også kapital at gribe det momentum. I Vækstfonden kan vi bidrage med risikovillig kapital, der sikrer, at vi får sat flere af disse projekter i gang. Det skaber flere arbejdspladser og vækst i hele Danmark, siger Lene Gade Hovmøller.

Et stærkt netværk er lige så vigtigt som risikovillig kapital, ikke mindst for startups, og derfor vil Farmbrella og Vækstfonden med investor touren hjælpe med at skabe relationer imellem startup-miljøet i agrosektoren og nye investorer, der har interessen, men som måske ikke har prøvet at investere før. På Investor Tour 2021 bliver deltagerne klædt godt på med uddannelse og læring om investeringer og mulighederne i fremtidens agrosektor, og er man klar til at investere enten kompetencer eller penge i at hjælpe fremtidens virksomheder frem i verden, så kan man gratis tilmelde sig programmet.

- Så er det bare med at få sig meldt til, og det kan du gøre inde på Farmbrellas hjemmeside. Og så skal man holde øje med sine lokale medier, for her vil vi også prøve at være på, så man kan se, hvilken by vi kommer til. Men vi kommer rundt i hele Danmark, så du skulle ikke kunne glippe det, siger Christina Elgaard, som uddyber, at har man ikke mulighed for at deltage fysisk, så er det muligt at være med på touren online, hvor man gratis kan tilmelde sig forskellige webinarer og masterclasses om rollen som business angel i den danske agrosektor.