Lyt til artiklen:

Hamlet Protein overstiger egne målsætninger

00:00
Hastighed: ???x
03:18

Hamlet Protein, der producerer sojabaserede foderspecialingredienser til unge produktionsdyr, har offentliggjort sin årsrapport for 2020. Virksomheden har oversteget sine budgetmål og vist en stærk vækst i forhold til året før.

Det skriver Hamlet Protein i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Øgede volumener på tværs af alle regioner kombineret med en optimeret omkostningsstruktur har øget resultatet markant i forhold til året før.

En ny finansieringsaftale har desuden øget selskabets likviditet og sikret Hamlet Protein fleksibilitet til at forfølge yderligere vækst.

Hamlet Proteins CEO, Erik Visser, har siden han blev udnævnt medio 2019, gennemført en omstrukturering af virksomheden samt tilpasset koncernens strategi.

Omkostningsniveauer er blevet tilpasset forretningsstørrelsen, et hands-on lederteam er blevet udpeget og en mere kundefokuseret forretningstilgang er blevet introduceret.

Hamlet Proteins 2020 EBITDA før særlige poster steg med 42% sammenlignet med 2019. Dette blev drevet af en 19% vækst i den solgte volumen i forhold til året før samt reduktion af omkostningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

APAC, hvor Kina kom sig efter voldsomme udbrud af afrikansk svinepest, er den største bidragyder med en volumenforøgelse på 58%. Selvom markedsforholdene for svineproducenter i Nordamerika forværredes i H2-2020, leverede NCA stadig en vækst på 15% i forhold til sidste år.

EMEA voksede med 4% med et let faldende salg i Danmark, og BRSA steg med 32% i forhold til 2019.

- Covid-19 og afrikansk svinepest gav udfordrende markedsforhold i 2020. Selvom markedets efterspørgsel efter animalsk protein viste sig at være modstandsdygtig, så vi forskellige påvirkninger på tværs af de mange markeder, vi betjener. Efter at have investeret i lokale ressourcer på vores vigtigste eksportmarkeder, var vi godt positioneret til at imødekomme skiftende forhold. Og med de rigtige Covid-19 tiltag har vi været i stand til at sikre en kontinuerlig forsyning til vores kunder, siger Hamlet Protein CEO Erik Visser.

- Vi har med succes gennemført en omstilling, der sætter os i stand til yderligere vækst. Vi har intensiveret samarbejdet med vores distributører, fokuseret på at integrere specifikke færdigheder på tværs af afdelinger, investeret i vores dagsorden for bæredygtighed og styrket brandingen og positioneringen af Hamlet Protein. Jeg er meget stolt af teamindsatsen, der har gjort det muligt, tilføjer Erik Visser.

Pengestrømmene fra driften er steget markant i forhold til 2019 og er nu igen positiv som følge af det forbedrede EBITDA og bedre styring af arbejdskapitalen. En ny finansieringsaftale har forbedret Hamlet Proteins likviditet og reduceret renteomkostningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har stor tiltro til fremtiden. Markedet for foder til unge produktionsdyr er i fortsat vækst. I 2021 øger vi produktionskapaciteten på vores fabrik i USA; vi tager vores renoverede hovedkontor i Danmark i brug og vi lancerer to nye produkter, der er målrettet svine- og fjerkræproducenter, konkluderer Erik Visser.