Som følge af de nye restriktioner kører Landbrugsstyrelsen ikke fysiske kontroller i de syv nordjyske kommuner Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Læsø.

Landbrugsstyrelsen indstiller på baggrund af de nye restriktioner kontrollen i syv nordjyske kommuner. Vi er lige nu ved afklare brug af alternativer til den fysiske kontrol for eksempel i form af monitoreringsresultater og satellitbilleder, så udbetaling af landbrugsstøtten kan køre som normalt, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Udover den fysiske kontrol af arealer påvirkes de fysiske afsyninger af skov, svineslagtestalde og kvægstalde samt Natura 2000 i de ramte kommuner. Det kan betyde, at der kan opstå mindre forsinkelser på udbetalingsanmodninger inden for de nævnte områder.

Herudover vil der ikke blive udtaget jordprøver til kartofler i de syv kommuner. Tiltagene er foreløbigt gældende til og med den 3. december 2020 og træder i kraft den 9. november 2020.

Disse funktioner fortsætter uændret i de syv nordjyske kommuner, hvis virksomheder har behov det:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Anmeldt import-, eksport- og præ-eksportkontrol (udstedelse af plantesundhedscertifikater herunder blandt andet eksport af juletræer, pyntegrønt, læggekartofler og kævler).

Certificeringen af træemballage. I resten af landet fortsætter vores funktioner som hidtil.