I dag gik Danish Crown i Horsens i gang med at teste medarbejdere for smitte med covid-19. Aftenholdet på 300 medarbejder bliver testet og derefter sendt hjem for at afvente resultatet.

Hvide telte blev sat op på parkeringspladsen foran Danish Crown i Horsens allerede ved 11-tiden. Hele eftermiddagen i dag bliver medarbejder testet for smitte med covid-19.

En enkelt medarbejder på aftenholdet er smittet med covid-19, dog uden at møde ind på arbejde. Medarbejderen fik selv mistanke om smitte og kontaktede slagteriet. For en sikkerheds skyld testes et hold på 300 medarbejdere på aftenholdet. Dem man ikke kan nå at teste tirsdag vil blive testet, når de møder på arbejde onsdag. Seks medarbejdere er på nuværende tidspunkt sendt hjem.

- Vi forventer resultat af testen allerede onsdag middag i morgen, fortæller Jens Hansen, Kommunikationschef hos Danish Crown.

Danish Crown har entreret med et privat firma til at foretage testene for at sikre hurtig resultater.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Slagteriet regner med, at produktionen bliver påvirket med 6.000-7.000 færre svin i dag, som konsekvens af hjemsendelsen af aftenholdet.

Jens Hansen understreger at der ingen sundhedsrisiko er forbunden med mulige smittede medarbejdere.

Indtil nu har slagterikoncernen ikke været i kontakt med deres aftagere, men vil tage dialogen løbende afhængig af testresultaterne.

Fredag bliver samtlige medarbejder på slagteriet testet for covid-19.