Abonnementsartikel

Fra i dag skal alle medarbejdere på Ticans to slagterier i Thisted og Brørup bruge mundbind under arbejdet. Tican er indtil nu gået fuldstændig fri af smittede medarbejdere, men tager ingen chancer.

Hos Tican opdateres de deres risikovurdering og tager ekstra tiltag for at forhindre covid-19-smitten i at komme ind i virksomheden. Samtlige medarbejdere på slagterierne skal bære mundbind, og man vil samtidig sikre, at der er ekstra god udluftning og luftgennemstrømning i bygningerne. Eneste undtagelse fra mundbindet er medarbejdere på slagtegangen, hvor der i forvejen er stor luftudskiftning.

- Vi har fulgt situationen på slagteriet i Rheda i Tyskland nøje under hele forløbet med udbrud af covid-19. Vi har gennemgået deres evaluering af forløbet og de tiltag, de mener, man kan foretage for at forhindre smitte og beskytte medarbejderne. De anbefaler brugen af mundbind og ekstra luftgennemstrømning, så det er de tiltag, vi nu gennemfører, siger administrerende direktør i Tican, Niels Jørgen Villesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rheda-slagteriet var fuldstændig lukket efter massiv smitte blandt medarbejderne i 2-3 uger og har været under delvis oplukning siden starten af juli.

Tican følger nøje situationen på Danish Crowns slagteri i Ringsted, men indtil nu er slagterierne i Thisted og Brørup sluppet for smitten.

- Vi har siden corona-udbruddet i marts fulgt myndighedernes anbefalinger om afspritning, afstand og antal personer i lokalet, men efter udbruddet på Tönnies slagteriet Rheda, er det tiden at gå et skridt videre med mundbind, fortæller Niels Jørgen Villesen.

Direktøren fortæller, at langt hovedparten af medarbejderne har modtaget den ekstra sikkerhedsforanstaltning i en positiv ånd.

- De er også interesseret i at undgå at blive smittet og beskytte deres arbejdsplads, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under udbruddet i Ringsted har man på Tican været opmærksom på at undgå at for eksempel slagtelærlinge mødtes med andre slagterlærlinge fra DC i Ringsted på skole og på den måde tog smitten med til Tican.

Eksport til Kina

Slagteriet i Ringsted har lukket ned for eksporten af svinekød til Kina, efter krav fra de kinesiske myndigheder. Kina er også et stor marked for Tican. Her har ledelsen besluttet, at hvis Tican i fremtiden skulle blive ramt af smittede medarbejdere med covid-19, så vil slagteriet øjeblikkelig kontakte Fødevarestyrelsen med informationen om smittet, så de danske sundhedsmyndigheder kan tage kontakt til Ticans samarbejdsparter.

- Vi vil frivillig suspendere vores leverancer til Kina med det samme, hvis vi finder smitte, indtil vi får overblik over situationen. Så må vi se, hvad kineserne siger til situationen, siger Niels Jørgen Villesen.