Sommerferiens 'Gårdbesøg med guide' hos Nørgaards Geder mellem Herning og Videbæk sluttede hver gang med fyldt stald, skriver Gårdbesøg med guide i en pressemeddelelse.

I alt 231 gæster fra hele landet har over fem tirsdag eftermiddage i løbet af sommeren besøgt gedeavler Tobias Christensen og hans 320 malkegeder hos Nørgaards Geder, der er en af landets største, økologiske gedemælks-produktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De betalte rundvisninger med guide begyndte med malkning af gederne og endte i gårdbutikken, hvor mange undervejs har fået smag for både ost, pølser, gedekød og friskmalket mælk fra gårdens geder.

- I et corona-år uden dyrskuer og andre større landbrugsevents har gårdbesøgene ved guide været en kærkommen lejlighed for mange til at vise deres børn, hvor fødevarerne kommer fra. Ved at fordele gårdbesøgene over flere dage og benytte en betalt guide undervejs har det samtidigt været muligt at gennemgøre arrangementet både trygt og overskueligt, siger Erik Poulsen, der er initiativtager til konceptet 'Gårdbesøg med guide'.

Han forventer, at Nørgaards Geder og andre landbrug vil arbejde videre med erfaringerne fra sommerferiens gårdbesøg, hvor der også var guidede rundvisninger hos naturplejefår på Lystbækgaard ved Torsted.