En ulv i Sønderjylland er mistænkt for en stribe af angreb på husdyr.

Ulven, der blev fotograferet ved Store Jyndevad, øst for Tønder, den 10. juni, opholder sig med stor sandsynlighed fortsat i grænselandet - og står formentlig bag angreb på husdyr på begge sider af grænsen i et forholdsvist afgrænset området sydøst for Tønder. Det skriver Facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'.

Ulven er senest mistænkt for et angreb, der fandt sted den 12. juli ved Lydersholm - på den danske side af grænsen og blot 10 kilometer vest for Store Jyndevad, hvor ulven blev fotograferet i juni.

Nogle få kilometer syd for grænsen har der i samme område været yderligere fem angreb på husdyr i perioden 5. juni-6. juli, så der er al mulig grund til at advare husdyrholdere i området om ulvens tilstedeværelse.

Ved det seneste angreb i Lydersholm blev det dræbte moderfår undersøgt af vildtkonsulent Thomas Iversen fra Naturstyrelsen Vadehavet. Han oplyser til dagbladet Der Nordschleswiger, at flere ting peger på ulv:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Bidemærkerne kommer fra et stort dyr. Og det er tydeligt, at dyret ikke var dødt og er blevet spist naturligt. Ulve angriber deres bytte fra siden for at komme ind til de næringsrige indvolde. Så der er karakteristiske træk for ulv, siger Thomas Iversen til Der Nordschleswiger.

- Det er under al kritik, at de danske myndigheder ikke har været ude for at advare husdyrholdere i grænselandet, når man ved, at der er en husdyrdræber på spil. Mindst ti dyr er i de seneste uger angrebet af ulv i det forholdsvist afgrænsede område, siger Erik Poulsen fra netværket Ulvens Naboer.