Hos SM Entreprenørfirma i det nordvestjyske har man nydt godt af de seneste fire ugers tørvejr til kædegraverne.

Det gode påsforårsvejr er ikke kun blevet brugt til etablering af næste årsafgrøder. Hos SM Entreprenørfirma har man også haft travlt med dræningsarbejdet.

- Der er egentligt nok at se til, fortæller Bugge Ericsson, indehaver af SM Entreprenørfirma, som Maskinbladet møder i marken én af påskedagene, hvor virksomheden også var afsted med to af de i alt tre kædegravere man råder over hos SM Entreprenørfirma. Bugge har selv gummistøvlerne på, og er af sted med den ene af virksomhedens spulere, da han lægger vejen forbi det ene dræningshold.

Omdrejningspunktet for dræningsarbejdet hos SM Entreprenørfirma er kædegravere, og man råder over to selvkørende maskiner på bælter samt én traktormonteret kædegraver.

- Vi er rigtig godt tilfredse med kædegraverne. Vores erfaring siger os, at de giver det klart bedste dræningsresultat, og vi har hundred procent kontrol med drænene, da det hele GPS-koordinat dokumenteres.

rich-media-1
Bugge Ericsson er indehaver af SM Entreprenørfirma, som blandt andet har specaliseret sig i drænearbejde igennem kædegravning, hvor man blandt andet råder over denne traktor-monteret løsning. Fotos: Morten Damsgaard.

Også i voksende afgrøder

Hos SM Entreprenørfirma har man i den grad også været mærket af efterårets megen nedbør, og det har betydet, at de sidste tre ugers tørvejr har givet stor travlhed for dræningsarbejdet.

- Vi giver den en skalle fra mandag til fredag, og forsøger at holde weekenderne fri, men her i påsken har vi dog også taget nogle dage med for at reducere ventetiden for landmændene, fortæller Bugge Ericsson, som dog påpeger, at dræningsarbejdet ikke absolut skal ske på stubjord:

- Det er meget begrænset hvor stor en afgrøde-skade vi laver med dræningsmaskinerne i voksende afgrøde, og det kan være en kæmpe fordel, at få drænet i sommermånederne maj-juni og juli, da man på den måde er klar til at få etableret næste års afgrøde straks efter høst, og ikke nødvendigvis skal vente på et dræn-hold kommer forbi.

SM Entreprenørfirma prioriterer egnens landmænd på Salling, hvor virksomheden hører hjemme, men udfører dræningsarbejde helt fra Skagen til Tønder.

- Der er ikke så mange, som udfører dræningsarbejde med kædegravere, og det bringer os vidt omkring, fortæller Bugge Ericsson.

rich-media-2
Bugge Ericsson er indehaver af SM Entreprenørfirma, som blandt andet har specaliseret sig i drænearbejde igennem kædegravning, hvor man blandt andet råder over denne traktor-monteret løsning. Fotos: Morten Damsgaard.