Ulven, der tilsynelandende bider snuderne af fårerne, er vendt tilbage til Vestjylland efter en tur over grænsen.

Den vestjyske ulv GW1468m er tilbage i Jylland til en blodig tur til Slesvig-Holsten. Det oplyser den nationale ulveovervågning på Ulveatlas, hvor forskerne fortæller, at hanulven har nedlagt et får sydvest for Ribe den 12. marts, skriver Ulveatlas.

Fem dage forinden har problemulven, der blev født i Stråsø-koblet i Vestjylland sidste år, desuden dræbt et får og skambidt fem andre i Winnert; syd for grænsen i Nordfrisland. Angrebet var meget karakteristisk for GW1468m, der kaldes for "snudebideren" på grund af skaderne i ofrenes hoveder. I Winnert mistede en af de overlevende får således et øre, mens en anden mangler et stykke af snuden.

Der blev fundet spor af "snudebideren" i den vestjyske ulvezone den 25. januar, hvorefter den på et tidspunkt vandrede mod syd. Ved to angreb i Arnum i Sønderjylland den 18.-19. februar blev flere får bidt meget alvorligt i snuderne, men det er dog ikke af de danske forvaltningsmyndigheder dokumenteret, at det er GW1468's værk, skriver Her er ulven i Danmark.

Syv angreb

I Slesvig-Holsten har de tilsvarende tyske myndigheder derimod dokumenteret syv angreb på blot to uger i perioden 22. februar til 6. marts, hvor der i alle tilfælde er fundet dna fra 'snudebideren'. Det var også forventet, når man så billederne af de skambidte får.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ulveatlas oplyser ikke nærmere detaljer om angrebet sydvest for Ribe, men forskerne tolker det som et tegn på, at "snudebideren" er på vej op igennem Jylland:

- Den er altså vendt tilbage til Danmark. I lige linje svarer turen fra det danske fødested til det sydligste af de tre tyske fundsteder til en vandring på 250 km. Nu tyder sporene på, at den er på vej nordpå igen, skriver forskerne Kent Olsen og Peter Sunde fra den nationale ulveovervågning.

I artiklen advarer de om, at det ikke kun er GW1468m, der må formodes at strejfe omkring lige nu, hvor det er "højsæson for unge strejfulve":

- I Centraleuropa forlader de fleste unge ulve deres forældres revir mellem februar og maj året efter de er født. De øvrige fem hvalpe fra 2019 forventes derfor også at lægge ud på vandring i denne tid. De kan dukke op, hvor som helst i hele Jylland.