Danske Æg er med i et nyt udviklingssamarbejde, der skal udmøntes i flere grønne retter i storkøkkenerne på landets hospitaler og i madservice til de ældre.

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Odense Kommune, Danske Æg og en række andre aktører er gået sammen om at realisere måltidskonceptet "Den grønne menu".

Det er en opskriftsamling på 80 opskrifter, der tilbyder grønne retter med danske råvarer i sæson, som egner sig til produktion i store gryder. Retterne indeholder - udover grøntsager - også mejeriprodukter og æg, fordi det er med til at sikre, at retterne har det nødvendige næringsindhold:

- Udover, at æg har en naturlig plads i en vegetarisk kost og bidrager med mange nødvendige næringsstoffer, så er æg også en klimavenlig kilde til animalsk protein, fordi ét kilogram æg kun har et klimaaftryk på to kilogram CO2e, siger Jørgen Nyberg Larsen, der er Sektorchef for Danske Æg.

Fokus på klima

Som medlemsland af FN er Danmark forpligtet til at arbejde med verdensmålene i hverdagsnære handlinger. Derfor er der særligt fokus på klima, ansvarligt forbrug og produktion i de danske storkøkkener.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Opskrifterne udarbejdes med brug af både mælk, ost og æg for at sikre, at de får det rigtige næringsindhold, der lever op til de officielle anbefalinger. Retterne henvender sig særligt til småtspisende på hospitaler og ældre.

Det forventes, at opskriftsamlingen "Den grønne menu" er færdig medio 2020.