Mozzarella på pizza, parmesan i risotto, salatost i tomatsalaten eller skiveost på brødet. Ost kan bruges i et utal af retter, og det gør den til en populær spise blandt danskere. Faktisk har osten været en fast del af danskernes kost og kultur igennem århundreder, men nu er osten løbet ind i udfordringer, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Antallet af danske unge, der køber ost, er nemlig faldet. Andelen af unge, som har købt ost det seneste år, er faldet med 10 procentpoint sammenlignet med for fem år siden. Faldet sker især på tværs af ostetyper som hytteost og flødeost. Det er dog ikke ostekærligheden, der mangler blandt de 19-29-årige. Analyser viser, at de unge rigtig godt kan lide ost. Fravalget af ost skyldes blandt andet, at de danske unge mangler viden om de mange forskellige ostetyper og inspiration til, hvordan ost kan anvendes i madlavningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu vil Arla knække kurven og inspirere flere unge til at lægge ost i indkøbskurven. Derfor lanceres ostekampagnen "Just Add Some Cheese", der bygger på indsigten om, at alt bliver lidt bedre med ost. Kampagnen skal over de næste år styrke ostekategorien blandt de unge ved at uddanne i og inspirere til, hvordan ost kan anvendes på en række nye og anderledes måder og være med til at løfte smagsoplevelsen.

- Som markedsleder inden for ost har vi et ansvar for at løfte hele den danske ostekategori. Og vi vil vække de unges ostekærlighed til live ved at vise og inspirere dem til alle de mange muligheder, der er for at bruge ost i madlavningen, siger Marianne Forsingdal, der er brandmanager for ostekategorien hos Arla.

Digital inspirationskampagne

Kampagnen er opbygget som en 360 graders kampagne på tværs af digitale platforme, online videoer, PR, tilstedeværelse i butik, sampling og influencer-samarbejder. Kampagnens kombination af det digitale fokus og den fysiske tilstedeværelse i butikkerne er valgt som følge af en række undersøgelser af målgruppens medievaner, skriver Arla i pressemeddelelsen.

- Det er en meget specifik målgruppe, vi gerne vil i dialog med. Indsigter viser, at de unge bruger adskillige timer hver uge på at være på sociale medier, se online videoer samt streame. Derfor bliver det primært en digital kampagne, og hovedelementerne vil være sjove og inspirerende online videoer, influencer-samarbejder og digitalt content, siger Marianne Forsingdal og fortsætter:

- Samtidig skal vi ud og møde de unge lige netop der, hvor de søger madinspiration. Så vi supplerer kampagnen med spændende prøvesmagninger og inspiration ude i butikkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye ostekampagne går i luften i uge 5.