Sagro står klar på Nutrifair 2020 med vejledning og råd om de mange regler, datoer og krav.

Der bliver underholdning og god mulighed for at tale om fremtiden, når Sagro den 15. og 16. januar tager imod gæster på Nutrifair i Fredericia.

- Vi kom i god dialog med mange landmænd, da vi i 2019 havde entreret med en forgyldt mimer, der underholdt ved standen, og også i år har vi noget i ærmet, siger kommunikationschef Steen Ancher, Sagrp, der også lover konkurrence på standen med mulighed for at vinde attraktive præmier, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

- Bag ved det underholdende element ligger naturligvis det seriøse, at vi gerne vil have mulighed for at møde landmændene i øjenhøjde og give dem de bedste kort på hånden. Vi ved, at hverdagen rummer udfordringer i det praktiske - i marken, i stalden og på kontoret, og vi ser det som vores opgave at tilbyde landmændene hjælp til de områder, hvor deres egne kompetencer eller viden ikke slår til, siger han.

Der er både mange regler, datoer og krav, som har indflydelse på, hvordan en hverdag kan have indflydelse på bedriften, og det kan være en udfordring at have overblik over det hele, samtidig med at dyr og mark skal passes.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det nye kontor

Sagro er blandt de rådgivningsvirksomheder, der er længst fremme i forhold til at digitalisere håndteringen af administrationen inden for landbrug.

- Der er mange gode muligheder for at få et bedre og hurtigere overblik med de digitale værktøjer E-overblik og dashboard, som er udviklet til landbruget, og som mange af Sagro's kunder har taget rigtigt godt imod, fortæller digitaliseringskonsulent Rasmus Nielsen, der er en af de rådgivere, som interesserede kan møde på standen.

- I det hele taget er der mange bud på, hvordan digitale løsninger, som regnskabsprogrammet Summax kan hjælpe i hverdagen, herunder med digital scanning af bilag, siger han.

Find de rigtige

- En af landbrugets udfordringer er, at det kan være svært at rekruttere ansatte. Det har stor betydning for bundlinjen at have de rigtige til opgaverne. Det er dyrt at få ansat en forkert, da der skal lægges ressourcer i oplæring, som kan være spildte, hvis medarbejderen forlader gården igen på grund af uafstemte forventninger, ligesom det kan skabe forstyrrelser i en organisation med fejlansættelser, siger Rikke Frølund-Bastrup, der er løn- og HR-rådgiver.

På standen vil man også kunne møde rådgivere med specialer inden for planter og miljø, kvæg, svin, strategi og regnskab.

Nye generationer

Sagro har gennem de seneste år hjulpet adskillige yngre landmænd i gang med etablering.

Det er er helt afgørende for dansk landbrugs fremtid, at vi kommer gennem et godt generationsskifte, hvor de rigtigt mange ældre landmænd får muligheden for at forlade erhvervet og give plads til de nye generationer.

- Vi oplever, at der ofte skal kreative løsninger til, for at få kabalen til at gå op og for at finde den rigtige form for finansiering, som sikrer, at de unge kommer rigtigt i gang. Sagro har rådgivere med stor erfaring i netop etablering, og vi tager gerne en god snak over en kop kaffe og et stykke kage på vores stand, ligesom vi har en god og informativ pakke til de interesserede, siger Steen Ancher.