Med et ret enkelt system kan PTO-aksler, topstænger, liftarme og lignende nu hejses op på plads.

SIMA: Vi kender alle følelsen af at stå med en meget tung vidvinkel PTO-aksel, som ikke bare skal holdes op foran traktorens PTO-aksel, men også skubbes frem og låses op på én gang. Det kan til tider kræve tre hænder, og da det er de færreste af os, som har det, så har franske Hydrokit måske løsningen: Elektisk snorhejs på traktorens lift.

På Sima 2019 blev systemet præsenteret, og ikke bare vist på Hydrokits stand, men også på New Hollands stand, hvor systemet var monteret på en New Holland T7.315.

- Systemet gør det muligt for én mand, både at være mere effektiv ved af- og påmontering af redskaber, samt sikre et godt arbejdsmiljø, hvor især de tunge PTO-aksler har nået en høj vægt, fortæller Didier Cornu, produktchef hos Hydrokit.

rich-media-1
Didier Cornu fra Hydrokit fortæller om stor interesse for det elektirske hejsesystem.

- Systemet består af en elektirsk motor, som trækker i snortrækket, der med en karabinhage kan enten spændes om topstangen, en PTO-aksel eller måske en liftarm. Betjeningen kan både ske trådløs, eller fra traktorens bagskærm - det er op til den enkelte traktorproducent, som vælger at få systemet monteret. På den New Holland T7.315, som på messen har udstyret monteret.

Systemet koster 450 euro, og er allerede klar til markedet.

rich-media-2
På Sima 2019 kunne Hydrokit blandt andet opleves på en New Holland T7.315 HD.