Niels Bie Maskinstation gav håndslag på den sidste af i alt 10 Ideal-mejetærskere, som er solgt i Danmark.

Både Massey Ferguson og Fendt har haft travlt med salget af Ideal-mejetærskere til den kommende sæson.

- Faktisk har vi nu helt udsolgt, fortæller Martin Jensen, høstspecialist hos Massey Ferguson i Danmark, som sammen med søstermærket, Fendt, har solgt 10 Ideal mejetærskere til kommende sæson.

- Det er vi rigtig glade for, og vi ser meget frem til at få maskinerne igang til høsten, fortæller den tilfredse høstspecialist, som var med, da det sidste håndslag blev givet på den sidste solgte mejetærskere nær Horsens.

Niels Bie Maskinstation går nemlig høsten 2019 i møde med topmodellen fra Massey Fergusons mejetærskerprogram i form af Ideal 9T med 40 fods skærebord og bælteundervogn.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har fået 700 hektar mere høstarbejde ind, og det krævede en opgradering af høstkapaciteten, fortæller Niels Bie om baggrunden for købet af ny mejetærsker.

Fuld sikkerhed

Der er flere grunde til at valget netop faldt på Massey Fergusons Ideal-mejetærsker.

- Det er en sammenblandning, af en forhåbelig stor kapacitet, stor tankkapacitet, hurtig aflæsning, og halmkvalitet, fortæller Rasmus Bie, søn af Niels Bie og medejer af Niels Bie Maskinstation.

- Vi ser frem til, om halmkvaliteten efter maskinen er i sådan en grad, som vi har forhåbninger om, da vi håndterer en del halm. Desuden ser vi også frem til at afprøve kapaciteten i maskinen.

Niels Bie fremhæver også et andet væsentligt punkt, som var med til at afgøre valget:

- Massey Ferguson har valgt at 'leje' mejetærskerne ud til os i de næste fem år til en fast hektarpris. Da prisen er meget fornuftigt synes vi ikke det kunne gå helt galt at prøve det for os ukendte mærke hvad angår mejetærskere, fortæller Niels Bie, som til sæson 2019 også har fået leveret to Massey Ferguson 8740-traktorer.

- På traktorerne har vi også en serviceaftale på de første 5.000 timer, og det giver bare en rigtig god sikkerhed, fortæller han.

Og det er netop sikkerheden overfor kunden, som har fået Massey Ferguson til at lave denne form for aftale:

- Vi har lejet samtlige 10 Ideal-mejetærskere ud på en fast hektarpris i de første fire år, og det er dels med til at give et fuld overblik for kunden over sine høstomkostninger, og dels giver det også fuld sikkerhed, fortæller Martin Jensen.

Han påpeger, at der dermed ikke kommer nogle grimme overraskelser eller, at vedligehold- og service omkostninger ikke pludselig løber løbsk.

God opbakning

Hos Niels Bie Maskinstation er man godt tilfreds med denne form for køb af nyt udstyr, og Rasmus Bie fremhæver blandt andet den gode opbakning:

- Det her viser, at Massey Ferguson vil bakke os hundred procent op om Ideal-mejetærskeren, som jo er en helt ny maskine på markedet, og som ingen rigtig kender til endnu.

Derfor glæder det også Rasmus Bie, at man har valgt at tage samtlige købere af Ideal-mejetærskere med til Bulgarien, hvor igangsætningen til Ideal-maskinerne vil finde sted.

- De købere af Ideal-mejetærskere som har lyst, tager vi med til Bulgarien i juni for at komme ud i en kornmark og prøve en Ideal-mejetærsker af. På den måde giver vi dem en grundig oplærling i maskinen inden de selv skal hjem til Danmark og høste, fortæller Martin Jensen, som allerede i maj tager køberne med til Ideal-mejetærskerens hjemland, Italien, hvor der er en gennemgang af mejetærskerne samt en rundvisning på fabrikken i Breganze.

- Det viser virkelig opbakning, at vi kan få lov at tyvstarte høsten på denne måde, og lige suse en smule til maskinen inden vi skal høste i Danmark, fremhæver Rasmus Bie.