Lyt til artiklen:

SPF fejrer 50-års jubilæum

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Danske Slagterier tog tilbage 1971 initiativ til oprettelse af SPF, som et system der skulle minimere de sygdomsmæssige produktionsproblemer i dansk griseproduktion. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Filosofien var etablering af et åbent sundhedssystem med lukkede produktionssystemer og fuld smittebeskyttelse i alle led, lyder det i meddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag har SPF-Danmark udviklet sig til en daglig driftsplanlægning af ca. 200 grisebiler, hvoraf 148 lastbiler ejes af SPF-Danmark, og virksomheden beskæftiger 240 medarbejdere. Ifølge Jens Kongensholm, der er adm. direktør i SPF Danmark, er der flere grunde til, at SPF har udviklet sig til en konkurrencedygtig virksomhed i branchen, men én grund fremhæver han som helt central.

- Det er uden tvivl vores medarbejdere, som er grunden til, at vi kan fejre 50-års jubilæum. Vi har rigtig mange dygtige ansatte med lang anciennitet, som hver eneste dag arbejder fleksibelt med omsætning af smågrise og transport af slagtegrise og søer. Sammen med vores loyale kunder udgør de fundamentet i vores forretning, siger han i meddelelsen.

SPF står i dag som en af de virksomheder, der har klaret sig igennem en enorm strukturtilpasning i branchen. Tilbage i 2005 var der eksempelvis over 125 vognmænd indenfor slagtegrisetransport, og på nuværende tidspunkt har Danish Crown blot fem tilknyttede transportører tilbage.

- Vi er selvfølgelig stolte over, at vi har kunnet sikre den løbende konkurrencedygtighed i virksomheden. Vores største dyd har været at levere kvalitet og god service til vores ejere og kunder, uanset om det gælder slagtegrise, søer, smågrise eller avlsgrise, og det har for mig at se været afgørende, siger Jens Kongensholm.

I første omgang skulle jubilæet være fejret på Drejervej i Vejen, hvor der var planlagt Åbent Hus. I stedet er der blevet produceret en jubilæumsfilm til medarbejdere og kunder, og derudover vil andelsejere og kunder også opleve, at det bliver markeret gennem uddeling af "corona-venlige" chokolader ved stalddøren i et par uger omkring jubilæet.