Svinenoteringen fra Danish Crown er uændret.

Svinenoteringen er uændret efter sidste uges store dyk på 50 øre.

Sidste uge faldt svinenoteringen fra 10,80 kroner til 10,30 kroner, efter der blev konstateret afrikansk svinepest i Tyskland.

Svinenoteringen er stadig 10,30 kroner.

Markedsberetningen fra Danish Crown:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For tredje gang på et halvt år slår markedet for grisekød i Europa lige nu endnu en voldsom kolbøtte. Det får dog ikke Danish Crown til at sadle om. Det handler fortsat om at sidde tæt på kunderne og gribe de muligheder, der opstår.

Først ramte COVID-19, så blev Europas største slagteri lukket ned, og nu er Tyskland ramt af afrikansk svinepest. Tre gange med meget korte mellemrum er afsætningsmønstrene for grisekød i Europa blevet smadret, men Danish Crown ryster ikke på hånden.

- Vi har nu dannet os et overblik over de umiddelbare konsekvenser, som udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland får for Danish Crown på den korte bane. Situationen taget i betragtning er vi fortrøstningsfulde. Vi har en stærk efterspørgsel fra Asien, og vi har store og gode faste kunder i Europa, så foreløbig har vi ingen problemer med at afsætte vores varer, men kan koncentrere os om at få den bedst mulige pris for dem, siger Jais Valeur, der er Group CEO i Danish Crown.

Ikke overraskende er der uro på det tyske marked lige nu. Slagterierne skal omstilles til at producere varer, der kan afsættes i Europa, og det vil tage nogle uger.

Danish Crowns tyske slagteri i Essen er ramt på linje med de øvrige tyske slagterier, og Danish Crown kommer til at tage et tab på de varer, som var på vej gennem systemet for at blive eksporteret til først og fremmest Asien.

- Det er altid ærgerligt at skulle tage et tab, men når vi holder det op mod den indtjening, vi har haft på eksport ud af Tyskland det seneste år, så har det stadig været en rigtig god forretning, siger Jais Valeur og fortsætter:

- I en situation, som den vi står i nu, er det en kæmpe styrke for Danish Crown, at vi de seneste år har udvidet forretningen gennem tilkøb af forædlingsfabrikker i både Danmark, Polen og Holland. Ved at koordinere og optimere internt i koncernen kan vi i høj grad undgå at skulle i markedet for at afdisponere varer, og det tror jeg på vil få stor værdi for os i de kommende måneder.

På nuværende tidspunkt er det uvist, om priserne på grisekød i Asien kan stige i et omfang, så det kan kompensere for de lavere priser på grisekød i Europa, som synes uundgåelige som følge af et massivt udbud af tysk grisekød.

Det er dog kun godt et halvt år siden verdensmarkedet, netop på grund af afrikansk svinepest, var underforsynet med grisekød, så i takt med økonomien rejser sig globalt, kan der også igen blive grundlag for stigende priser på grisekød.

- Lige nu handler det om at bevare overblikket og hele tiden være klar til at gribe de muligheder, der opstår i markedet. Den tilgang har været vejen igennem de udfordringer, vi har mødt det seneste halve år, og jeg er ikke i tvivl om, at vi gør det rigtige ved at holde fast i den kurs, siger Jais Valeur.

Danish Crowns regnskabsår slutter ved udgangen af september, og årsregnskabet præsenteres torsdag den 19. november.