Situationen på det europæiske slagtesvinemarked er i løbet af den aktuelle slagteuge blevet roligere. Mange noteringer holdt sig på uændret niveau og signalerede, at bundniveauet var nået.

Lempelserne og åbningen af restauranter - også selvom der er påbud - får håbet om efterspørgselsimpulser til at vokse, skriver Danske Svineproducenter i deres ugenyt.

Tilsyneladende ønskede slagterierne at stoppe den nedadgående spiral for noteringerne på kødmarkedet. Den tyske notering viste i onsdags det afgørende tegn på dette ved at være uændret. Også Holland, Danmark, Belgien og Østrig meldte om uændrede noteringer. Det er bemærkelsesværdigt, at den danske notering i den aktuelle situation i modsætning til de andre nævnte lande ligger over sidste års niveau, skriver svineproducenterne.

Selv fra Spanien, som er hårdt ramt af coronakrisen, tager man tegnene på en normalisering for gode varer. Selvom slagtekapaciteten i det ellers populære ferieland er begrænset gennem forebyggende tiltag og sygemeldinger, har der i to uger været fastsat faldende slagtevægte. Derudover forlyder det, at prispresset fra kinesiske importører er mindsket.

Opmærksomheden fra de europæiske markedsinteressenter retter sig igen mod eksporten til Kina. I USA bliver man på nuværende tidspunkt mere og mere betænkelig hvad angår knaphed i svinekød til deres egen befolkning. I andet kvartal i år kan det ende med, at op imod syv millioner grise må slås ihjel som følge af krisen. To store slagterier reagerer netop på disse overvejelser. Smithfield udtalte, at de igen vil rette forarbejdningen af produkter mod hjemmemarkedet, og forarbejdningsvirksomheden JBS USA meldte ud, at de vil reducere svinekødseksporten.

Det tyske marked 

Slagtesvinemarkedet starter roligt i den nye uge. Generelt er udbuddet ikke alt for stort og i en tid uden corona ville det knapt nok kunne dække efterspørgslen. Det forlyder, at slagteaktiviteten nogle steder er på sædvanligt højt niveau igen. Produktionen på Westfleisch-slagteriet i Coesfeld vil gradvist begynde at køre normalt igen, når der er en afklaring på spørgsmålene i forbindelse med den forslåede hygiejneplan. Afviklingen af puklen på levendemarkedet skrider gradvist fremad. Som det på nuværende tidspunkt ser ud, forventes der en fortsat stabil markedssituation, skriver Danske Svineproducenter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce