En af verdens største fødevareproducenter BRF Brasilien besøgte Danish Pig Academy i Herning i forbindelse med deres officielle besøg i Danmark. Her fik de et indblik i, hvad dansk agroindustri kan præstere på svinesiden.

BRF er Brasiliens største fødevareproducent, som producerer hele paletten af fødevarer. 40 procent går til brasilianerne og 60 procent til eksport. Det er primært den danske kyllingeproduktionen delegationen var interesseret i, men hos Danish Pig Academy fik de øjnene op for de teknologier og produkter Danmark kan tilbyde.

Ricardo Rauber, chef for Animalth Health hos BRF fortalte, at de som firma er interesseret i vores viden om reduktion af salmonella og resistens. Firmaet har otte store svineslagterier i Brasilien og slagter i alt 44.000 svin om dagen.

-Vi mærker øget interesse for bæredygtighed og velfærd, men det vigtigste for os i dag er fødevaresikkerheden. I Brasilien har vi store åbne stalde, hvor det er svært at styre smitte, og regeringen har ingen officiel registrering af for eksempel salmonella, forklarer Ricardo Rauber. Derfor har BRF primært fokuseret på fødevaresikkerheden på slagterierne. I Brasilien er det heller ikke tilladt at klore kyllinger for at eliminere salmonella.

rich-media-1
Rudi Hirsch Emtkjær, area sales manager hos Aco Funki, viste den brasilianske delegation rundt i Danish Pig Academy´s showroom i Herning. Foto: Jette Beck.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kontraktproduktion

Ricardo Rauber fortæller, at forbrugerne i Brasilien spiser mest oksekød, efterfulgt af fjerkræ og svinekød. Det meste svinekød, der sælges i Brasilien, er skinke, pølser og andre forarbejdede produkter, sjældent som råt kød. BRF har store forarbejdningsvirksomheder fordelt i det meste af Brasilien. Grisene som BRF slagter, er kontraktproduceret, hvor landmændene passer grisene, men firmaet forsyner dem med både dyr, foder, dyrlæger og alt andet i produktionen.

Rudi Hirsch Emtkjær er area salesmanager hos Aco Funki og viste den brasilianske delegation rundt i Danish Pig Academy's showroom i Herning. Han ser muligheden for at åbne en dør på klem ind til BRF og det brasilianske marked med dette besøg.

- Den brasilianske svineproduktion er meget amerikansk inspireret. Jeg håber på at de kan få inspiration her i Danmark, og se at vi kan levere noget, de ikke selv har, siger Rudi Hirsch Emtkjær.