I Storbritannien diskuterer man lige nu antibiotikaresistens og derfor forbrug af antibiotika i husdyrproduktionen. I onsdags var der i det britiske parlament en høring om brugen af antibiotika. Her foreslog Jim O'Neill, der er udpeget af den britiske regering til at lave en rapport, om hvordan man bekæmper antibiotikaresistens, at Storbritannien foreslås at kigge mod Danmark, hvis man vil opnå positive resultater i nedbringelsen af antibiotika i husdyrproduktion. Det skriver Landbrug & Fødevarer.

- Det er dejligt, at vores flotte resultater i Danmark, ikke kun bliver bemærket i udlandet, men at man rent faktisk også forsøger, at lære af danske landmænds målrettede arbejde med at bruge mindre antibiotika, siger formand for videncenter for svineproduktion under Landbrug & Fødevarer, Erik Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er dejligt, at vores flotte resultater i Danmark, ikke kun bliver bemærket i udlandet, men at man rent faktisk også forsøger, at lære af danske landmænds målrettede arbejde med at bruge mindre antibiotika,

Erik Larsen, formand for videncenter for svineproduktion under Landbrug & Fødevarer

I rapporten, der skal komme med anbefalinger til det britiske parlament, om hvordan man mindsker antibiotikaresistens foreslås det, at man kigger mod Danmark. Helt konkret lyder det i rapporten: Vi fremhæver succesen i Danmark, der har en af verdens største eksporter af grise. De har et meget produktivt landbrug, hvor man bruger mindre end 50 mg antibiotika pr. kilo. Vi anser dette for at være et fornuftigt mål for højindkomst-lande.

- I Landbrug & Fødevarer bruger vi mange ressourcer på, at rejse rundt i verden og fortælle om den reduktion i antibiotikaforbruget, vi har opnået. Derfor er det også meget positivt, når de danske resultater finder vej til regeringer rundt om i verden, siger Erik Larsen.

I den britiske rapport går man videre og foreslår, at man i hele verden nedbringer forbruget af antibiotika i husdyrproduktionen til 50 mg pr. kg. Men rapporten foreslår, at man allerede nu nedbringer forbruget i Storbritannien til danske standarder.