Lyt til artiklen:

Svineproducenter om regeringens landbrugsudspil: Ingen roser uden torne

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Regeringens landbrugsudspil indeholder både gode og knapt så gode elementer, i hvert fald hvis man spørger Danske Svineproducenter.

Særligt i forhold til at producere klimavenligt kød, som man ifølge Kim Heiselberg, der er formand for Danske Svineproducenter, er ganske langt med i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er vant til at gå forrest i dansk landbrug med nye teknologier, og det vil vi også gøre i denne situation i overensstemmelse med det, regeringen ønsker, siger Kim Heiselberg, der understreger, at verden mangler kød.

Derfor roser han også regeringen for ikke tale om en afvikling af dansk kødproduktion.

- Vi kipper med flaget for, at regeringen ikke ligger under for oppositionens ønsker om at reducere den animalske produktion i Danmark. Vi er glade for at regeringen kan se, at det blot ville øge verdens klimabelastning og koste arbejdspladser og velstand i Danmark, hvis regeringen gik med på oppositionens galej, siger Kim Heiselberg.

Han pointerer, at klimaet er ligeglad med, hvorfra klimabelastningerne kommer, og derfor er det vigtigt, at produktionen foregår i Danmark, hvor vi er dygtige til at producere klimavenligt.

Kim Heiselberg kaster dog lidt malurt i tilfredsheden med regeringens landbrugsudspil:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er naturligvis bekymret for regeringens ambition om at bruge 20 procent af EU-støtten til sit grønne formål. Hvis vi tager 20 procent af landbrugsstøtten til grønne projekter, tager vi nogle af de penge, som vi landmænd skal bruge til udvikling af vores bedrifter. Det kan vi naturligvis ikke bakke op om, siger han og understreger, at det må være op til samfundet at finansiere udtagning af lavbundsjorde.

- Endelig er jeg bekymret for regeringens ønske om at fremme økologien, idet det er direkte i modstrid med ønsket om en mindre CO2-udledning. Det er i hvert fald ikke rimeligt, hvis man lader det konventionelle landbrug kompensere for økologernes klimasvineri, blot fordi økologi ligger godt i munden i speltsegmentet og blandt folketingspolitikere.