Mælk kan ikke umiddelbart erstattes af plantedrik til små børn, viser en ny international, videnskabelig undersøgelse.

En ny italiensk undersøgelse viser blandt andet at plantedrikkenes indhold af næringsstoffer er lavere end i mælk, og således ikke dækker småbørns behov for protein, vitaminer og mineraler i tilstrækkelig grad, skriver Mejeri.dk.

Bag undersøgelsen står en række italienske forskere og børnelæger, som har set på indholdet af vitaminer og næringsstoffer i såvel mælk fra en række forskellige pattedyr som i fem forskellige plantedrikke ? specielt med fokus små børns ernæringsbehov

Proteinkvaliteter

Undersøgelsen påpeger blandt andet at proteinindholdet i plantedrikkene generelt er lavere og af en ernæringsmæssigt dårligere kvalitet end i mælk. Om dette siger ernæringschef/mejeri i Landbrug & Fødevarer, Merete Myrup:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er tale om en anden proteintype i plantedrikke, som dels har en anden sammensætning, dels er af en lavere kvalitet end i mælk, og som er sværere for kroppen at optage. Vi har alle sammen brug for protein af høj kvalitet til at vedligeholde vores muskelmasse, men det er især vigtigt for børn i voksealderen, hvor de har ekstra behov for protein til at opbygge muskler og væv, siger Merete Myrup til Mejeri.dk.

Læs hele undersøgelsen.