Ifølge TV2 Fyn er seks kvier døde efter at være blevet forgiftet af haveaffald. Det er ifølge kvægavleren Lene Bisgaard Gommesen fra Tårup nord for Kerteminde en ukendt person, der har smidt haveaffaldet med den giftige plante taks ind til kvierne, og hun håber på at finde frem til personen.

Onsdag morgen blev kvægavleren informeret af en nabo om, at et af hendes dyr lå livløs på marken. Da Lene Bisgaard selv kom ud til dyrene, fandt hun flere, der lå livløse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I og med at de ligger så tæt, kan vi hurtigt konkludere, at det højst sandsynligt er forgiftning, de er døde af. Sunde dyr lægger sig ikke bare ned og dør, siger kvægbonde Lene Bisgaard Gommesen til TV2 Fyn.

De forsøgte at få de overlevende kreaturer væk fra området, så de ikke også blev forgiftet.

- Problemet er, at der ikke findes en modgift. Så det, man giver dem, er aktivt kul. Vi får indfanget dyrene og begynder at behandle dem, og mens vi står og behandler dem, er der faktisk to yderligere, der dør mellem hænderne på os. Det er skrækkeligt, siger en tydeligt påvirket Lene Bisgaard Gommesen til TV2 Fyn.

Hun fortæller, at de nu har taget de sidste dyr hjem, så de kan observere dem, da de ikke er uden for livsfare endnu. Så sent som i nat døde således yderligere et af dyrene.

Lene Bisgaard Gommesen vil rigtig gerne i kontakt med den person, der har smidt det "farlige" haveaffald i dyrenes indhegning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke for at hænge nogen ud, men simpelthen for at få vished og få forklaret vedkommende, at det har haft fatale konsekvenser.

Indtil det er sket, bliver dyrene indenfor på gården, understreger Lene Bisgaard Gommesen til TV2 Fyn.