Arla får massiv kritik på Facebook for at donere penge til Danmarks Naturfredningsforening for gamle mælkekasser.

Det koster i CO2-regnskabet og på bundlinjen, når Arla hvert år skal producere 300.000 nye mælkekasser alene til at erstatte dem, der forsvinder.

Derfor igangsætter Arla nu en landsdækkende indsamling, der er særlig målrettet institutioner og forbrugere, der ligger inde med mange tomme mælkekasser. Ind-samlingen bakkes op af Danmarks Naturfredningsforening, der arbejder for at få plast til at leve længere.

For hver ekstra mælkekasse, der kommer retur, donerer Arla 1 kr. til Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling til april, hvor frivillige danskere, skoler og institutioner sammen rydder op i naturen.

Derudover donerer Arla et engangsbeløb på 75.000 kr. til indsamlingen, hvoraf 50.000 kr. udloves som præmier til de medvirkende skoler og daginstitutioner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Massiv kritik

Initiativet får dog massiv kritik på Facebook, hvor mange raser mod Arla for at støtte en organisation, som er meget fjentligt mod netop danske mælkeproducenter.

Kommentarerne lyder blandt andet: 'Det er da en direkte hån mod de Danske mælkeproducenter at donere 1 kr. Til den forening som ønsker Dansk landbrug nedlagt' og 'Støtter Arla en forening der gør alt for at modarbejde danske mælkeproducenter?'.

Arla svarer igen på kritikken med blandt andet:

- Donationen på 1 krone pr. mælkekasse til Danmarks Naturfredningsforening fungerer som et ekstra incitament for forbrugerne og institutioner til at få indleveret tomme mælkekasser. Og de penge vi bruger på donationen tjener sig hurtigt ind igen. En mælkekasse koster cirka 22 kroner at producere, hvilket betyder, at vi har en meromkostning på seks til otte millioner årligt for at erstatte det store svind, skriver Rikke Mandsholm, chef for Arla Danmarks forbrugerdialog i modsvar på Facebook.