Lyt til artiklen:

Arla afviser generationsskifter: Unge økologer må skifte mejeri

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Arla har et erklæret mål om at reducere indvejningen af økologisk mælk med 100 millioner kilo om året. Og netop den målsætning har betydet, at flere økologiske andelshavere har fået besked om, at de skal blive konventionelle, hvis de vil generationsskifte deres bedrifter, det skriver AgriWatch

Det betyder at flere økologiske mælkeproducenter har rykket direkte fra Arla og til Thise og Naturmælk. Thise bekræfter overfor mediet, at man har fået tre nye leverandører, hvor forældre eller svigerforældre tidligere har leveret til Arla. Samtidig er flere på venteliste, men mejeriet ønsker ikke at oplyse hvor mange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra Arla lyder det, at en ny andelshaver, eksempelvis efter generationsskifte på grund af målet om at reducere indvejningen ikke kan få lov til at tegne en økologisk tillægskontrakt.

- Vi har lavet en aftale, til gavn for både virksomhed og vores økologiske andelshavere, om at reducere den økologiske mælkemængde med 100 millioner kilo Det skal vi for at kunne balancere udbud med efterspørgsel, så vi kan sikre en fair pris til vores økologer - og det gælder selvfølgelig også for den næste generation. Når vi når det mål, åbner vi op for generationsskifter igen, og det glæder vi os naturligvis til, lyder det i et skriftligt citat fra Poul Pettersson, direktør i Medlemsservice i Arla Danmark.