I 2016 iværksatte Arla en stor kampagne for at få mejeriets grønne mælkekasser retur, efter de har været "ude at vende" hos de mange danskere, som finder kasserne praktisk anvendelige. I alt forsvinder nemlig 300.000 af de karakteristiske grønne plastikkasser årligt, og Arla må producere det samme antal for at holde logistikken intakt.

Danskerne har indtil videre bidraget med at indsamle 100.000 mælkekasser og returnere dem til Arla, og succesen får nu mejerikoncernen til at forlænge kampagnen. Som en lille twist på indsamlingen donerer Arla fremadrettet fem kroner pr. indsamlet mælkekasse til projekt MADlejr. Det er Arla Fondens lejrskole, hvor 6. og 7. klasses elever bliver undervist i råvarer, sundhed og bæredygtighed og lærer at lave mad fra bunden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.

"Grønnere" kasser i fremtiden

De 100.000 indsamlede mælkekasser svarer til 120.000 kilo ren plastik. Det betyder, at Arla kan reducere CO2-udledningen med 300 ton, fordi plastikken kan genanvendes.

- Vi er utroligt glade for den store indsats, danskerne har vist de sidste to år. Vi håber, at mange fortsat vil hjælpe til med at få samlet flest mulige kasser ind. Til gengæld gør vi hos Arla en ihærdig indsats for at gøre mælkekasserne grønnere i fremtiden, så de udelukkende produceres af genanvendeligt plast. Det vil bidrage med CO2-reduktion på 40 procent pr. kasse, siger Jakob B. Knudsen, direktør i Arla Danmark.

Produktionen af nye mælkekasser koster hvert år Arlas ejere - landmændene - otte millioner kroner. Derudover koster det miljøet dyrt, når mælkekasserne ikke returneres til deres rette ejermænd. Dertil kommer, at mælkekasserne ikke er sikre at lege med for børn i landets institutioner og skoler.