Landsforeningen af Danske Mælkeproducenters formand Kjartan Poulsen sammenlignede i sin beretning på foreningens generalforsamling mælkeproducenters forhold med at befinde sig i et natligt tordenvejr med masser af lynglimt.

Der var en del nagative toner i Kjartan Poulsens formandsberetning på Landsforeningen af Danske Mælkeproducenters generalforsamling i Års. 

- At være mælkeproducent er som at befinde sig i et natligt tordenvejr uden ur på, hvor mørket med mellemrum flækkes af lys. Vi ved, at det bliver morgen igen, men ikke, hvor lang tid der er tilbage af natten, og vi ved ikke, hvor mange gange lynet rammer, inden det lysner, indledte han sin beretning.

- For fem år siden så det lyst ud, for fire år siden så det mørkt ud, for tre år siden var det meget mørkt, for to år siden var der håb om lysere tider, for et år siden så det måske lidt lysere ud for dem, som stadig producerede mælk, og lige nu er fortvivlelsen tæt på at æde os alle, sagde han videre.

Han konstaterede, at indtjeningen på mælkeproduktionen stadig er alt for lille til at kunne honorere en omkostningsdækkende pris til producenterne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- En bedre afregningspris er nødvendig, når vi ser på det kæmpeunderskud, vi havde i årene 2010-2012.

- Vi må sætte stor lid til, at analytikernes prognoser holder stik, når de varsler stigende priser i år og samtidigt faldende foderpriser. Vi kan også sige, at det er vores sidste redning,sagde han.