Abonnementsartikel

Papirerne til generationsskiftet på Svinningegården ved Holbæk lå klar til underskrift, da Simon Hansen-Nord d. 4. juli 2017 pludseligt mistede sin 69-årige far blot tre dage før hans 70-års fødselsdag. Nu kæmper den nyuddannede agrarøkonom med at få boet på plads og fremtidssikre ejendommen. Agro har besøgt ham, før markarbejdet gik i gang.

6. april, solskin og blæst. Simon Hansen-Nord går som de fleste andre planteavlere og venter på at kunne komme i marken og så. Forude venter markdrift på ejendommens 314 hektar, hvoraf 270 hektar er ager. Derudover er der 22 hektar økologisk jord, som bortforpagtes. En del af ejendommen ligger på Lammefjorden, og afgrøderne kartofler, gulerødder og asparges er derfor kommet ind i sædskiftet, efter at hans nu afdøde far, tidligere medlem af folketinget for Venstre, Peter Hansen-Nord købte ejendommen i 2005. Øvrige afgrøder er brødhvede, maltbyg til fremavl, rajgræsfrø og spinatfrø.

33-årige Simon Hansen-Nord har en karriere som officer i hæren og har været udsendt til Afghanistan to gange i henholdsvis 2010 og 2014. I 2015 søgte han orlov fra hæren med henblik på at uddanne sig til agrarøkonom på Dalum Landbrugsskole.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.