sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Få langvarig sikkerhed med riste i glasfiber

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Det er ikke ny viden, at et arbejde med landbrug er med risici. Store maskiner, tunge dyr og travle arbejdsdage kan hurtigt skabe ulykker. Men ny teknologi og stærkere, sikre materialer kan være med til at øge sikkerheden.

En af de nyeste forbedringer er riste i glasfiber. Her får du et yderst holdbart og sikkert alternativ til traditionelle materialer som beton, stål, aluminium og træ. Glasfiber har samme styrke som stål, men materialet er mere slidstærkt og vejer mindre. Glasfiber er også modstandsdygtigt over for rust og er ikke-elektrisk ledende.

De mange egenskaber kan således forbedre sikkerheden og er en langsigtet investering. På den måde er riste i glasfiber yderst velegnet i blandt andet landbruget, hvor daglig slid, vejr, vind og aggressive væsker kan slide på materialet.

Skridsikre og skræddersyet riste

En af de producenter, der producerer og leverer riste i glasfiber, er Fiberline. Med mere end 40 års erfaring er producenten specialist i produkter lavet af glasfiber. Faktisk påstår Fiberline, at de har prøvet det meste indenfor konstruktioner med det yderst holdbare materiale.

For eksempel tilbyder producenten skræddersyede riste i glasfiber, der er beklædt med en skridsikker og slidstærk overflade. Denne anti-slip overflade gør, at du trygt kan arbejde eller gå på ristene uden at bekymre dig om at glide. Dermed øger du din og medarbejdernes sikkerhed.

De mest oplagte steder at montere fiberriste som et skridsikkert underlag er på trapper, gangarealer og andre steder, hvor man traditionelt har benyttet galvaniserede stålriste. Du kan også bruge ristene ved indgange, hvor du ønsker, at smuds og snavs nemt skal kunne fjernes fra fodtøjet.

Sådan kan du også øge sikkerheden

I 2022 blev der registreret 735 arbejdsulykker i landbruget ifølge Arbejdstilsynet. Der er altså ingen tvivl om, at branchen er farlig at arbejde i. Derfor giver det god mening at implementere andre forbedringer end blot skridsikre riste i glasfiber.

Blandt andet anbefaler SEGES Innovation, en uafhængig innovationsvirksomhed, at du og dine kolleger altid:

  • Koordinerer opgaverne entydigt, så alle ved, hvem der gør hvad
  • Kun benytter tekniske hjælpemidler til det, som maskinerne er beregnet til
  • Sikrer sig, at dyrene har vænnet sig til menneskelig kontakt
  • Har mindst én på arbejdspladsen med førstehjælpskursus
  • At gangarealer er ryddelige, og at der altid er en flugtvej

Derudover bør du og dit personale altid være ordentligt uddannet, godt forsikret og have det rette arbejdstøj på. Hold jer opdateret om sikkerhedsprocedurer, så I bedre kan undgå arbejdsulykker på landbrugsbedriften.