Lyt til artiklen:

Svensk universitet opgraderer uddannelse i præcisionsjordbrug

00:00
Hastighed: ???x
01:42

En højteknologiske svensk virksomhed, Vultus, har specialiseret sig i at formidle og analysere satellitdata og gøre data forståelige og brugbare i praksis for præcisionsjordbrug.

Og nu opgraderer virksomheden sit samarbejde med universitetet i Lund om udveksling af brug af data og udvikling af løsninger, som kan gavne klima og miljø samt jordbrug og skovbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samarbejdet med Lunds Universitet giver os mulighed for ny indsigt og vigtig udvikling af vores tjenester med den nyeste forskning inden for området. Det er glædeligt, at vi nu udbygger samarbejdet, så vi også bliver en del af undervisningen, siger forskningschef PhD Min Vang fra Vultus.

Det udbyggede samarbejde mellem Vultus og Lunds Universitet fokuserer på udveksling af informationer og engagering af studerende, som kan bidrage til udviklingen af praktiske anvendelse af analyseteknologi inden for landbruget lige fra den indledende planlægning til høst af avlen og dermed belyse og videreudvikle teknologiens potentiale.

- Når Vultus viser sin teknologi til vores studerende, bygger vi bro mellem den akademiske teori og den praktiske verden i vores undervisning, hvilket er af afgørende betydning for at fremme den bæredygtige udvikling af landbruget. Vores ambition er foruden at uddanne de studerende også at inspirere dem til innovation og praktisk anvendelse af satellitdata for at løse globale udfordringer, siger professor Lars Eklundh fra universitetet.