Lyt til artiklen:

Den danske avlsbestand viser opadgående tegn

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Danmarks Statistik har offentliggjort resultatet af svinetællingen fra 1. januar 2024, det skriver Markedsnyt for Grisekød.

I forhold til for et år siden er der ved tællingen 1. januar en lille tilbagegang i den samlede grisebestand, mens avlsbestanden i form af drægtige søer er steget lidt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den samlede bestand af grise ligger ved tællingen 1. januar 1,5 procent lavere end for et år siden, men er steget med 1,6 procent siden seneste tælling fra den 1. oktober 2023.

Årsagen til faldet i den samlede svinebestand skyldes et fald i gruppen "Slagtesvin >50 kilo", der er faldet med 6,1 procent i forhold til for et år siden.

Også gruppen "fravænnede svin < 50 kilo" er med -1,2 procent faldet lidt i forhold til for et år siden. Derimod ligger avlsbestanden i form af drægtige søer 0,9 procent højere end for et år siden.

I forhold til tællingen 1. oktober er bestanden af drægtige søer steget med 1,6 procent. Når avlsbestanden nu så småt begynder at stige, skyldes det ifølge Markedsnyt de høje smågrisepriser og den medfølgende stærkt forbedrede økonomi i smågriseproduktionen siden årsskiftet 2022/23

rich-media-2
Grafik: Markedsnyt for Grisekød.