Lyt til artiklen:

Overkapacitet i Tyskland får Vion til at lukke slagteri

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Længere tids overkapacitet på tyske slagterier får nu Vion Food til at lukke slagtekapacitet og frasælge aktiviteter på det tyske marked, det skriver Markedsnyt for Grisekød.

Vion har meddelt, at man senest ved udgangen af marts vil lukke sit svineslagteri i Emstek. Lukningen sker efter, at man i et stykke tid forgæves har forsøgt at finde en køber til anlægget, skriver Vion i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slagteriet i Emstek har en slagtekapacitet på 70.000 svin om ugen. Ifølge Vion vil 750 medarbejdere blive berørt af lukningen af slagteriet i Emstek. Ud over lukningen af Emstek vil Vion sælge sit kreaturslagteri og pakkeanlæg i Altenburg samt Ahlener Fleischhandel.

Køberen til disse aktiviteter skulle ifølge Markedsnyt være Tönnies. Endelig vil Vion sælge sit svineopskæringsanlæg i Perleberg. Køber er her Uhlen GmbH.

Alle salg er dog betinget af godkendelse fra diverse konkurrencemyndigheder. Vion skriver desuden i sin pressemeddelelse, at de svineproducenter, der tidligere har leveret slagtesvin til Emstek, ikke bør have problemer med at finde et nyt slagteri for deres grise, når man tænker på den slagtekapacitet, som der er til rådighed i regionen.